Seneste indlæg

AMME ELLER FLASKE?

Skal jeg amme eller give flaske? Det sidder mange mødre og er i tvivl om… mit råd er: gør det der føles rigtigt for dig og din baby!
Der er det med amning, enten er man til det, eller også er man ikke. Men lad for guds skyld være med at amme hvis det gør dig frustreret eller du ikke bryder dig om det, for dit barn kan mærke det med det samme.

Min amning

Jeg ville ønske at jeg kunne amme som det eneste, uden at give flaske – men min amning kom dårligt fra start. Allerede første nat vi var indlagt på Mor-Barn afsnittet på sygehuset, ringede vi efter nattevagten 8 gange tror jeg…
Jeg kunne slet ikke få Lille B til at få ved mit bryst, hvilket resulterede i at vi egentlig var rimelig bekymrede da vi skulle hjem, for jeg følte ligesom ikke at det kørte helt som det skulle med det amning der…

Så allerede samme dag som vi blev udskrevet, der tog vi faktisk ind på efterfødselsklinikken på sygehuset, fordi det bare var noget møg… derinde fik jeg hjælp til at bruge sådan en silikone dut, som man sætter på brystet, og det gjorde en kæmpe forskel! Hvertfald det første stykke tid…

Jeg ammede ikke særlig længe, kun 1,5-2 måneder tror jeg. Der var ikke nok næring i min mælk, til at Lille B kunne blive ordentlig mæt. Det resulterede i at han vågnede utallige gange om natten, fordi han selvfølgelig var sulten.

Jeg vendte det med sundhedsplejersken flere gange, og til sidst foreslog hun at jeg kunne give en flaske modermælkserstatning efter hver amning. Der kunne jeg også tydeligt mærke en forskel. Lille B blev både mæt, og sov hele natten lang, i et godt stykke tid.

Sådan kørte vi i en længere periode, uden problemer – men Lille B begyndte så småt at blive ked af det når han blev lagt til ved mit bryst, han skreg og skreg, og det var så frustrerende – så jeg valgte helt af stoppe med at amme. Jeg kunne også mærke at jo mere frustreret jeg blev, jo dårligere blev min mælkeproduktion, som i forvejen ikke var helt i top.
Jeg havde det også sådan at jeg ville have at amningen var rart for os begge, og det var det bare slet ikke til sidst..
Derfor valgte jeg at gå helt over på flaske.

Hvilken slags modermælkserstatning?

Jeg bruger modermælkserstatning fra NAN, da det er rigtig godt for at holde maven i balance. Vi har også haft prøvet Allomin, men det fungerede ikke hos os. Lille B kom ikke rigtig af med sin puha, og hvis han gjorde, så var det en kamp for ham at komme af med det..
Men NAN, det spiller bare! Lille B sover fra kl. 19-20.00’ish til mellem 04-05, hvor han får en flaske, og så sover han faktisk 2-3 timer igen derefter. Så en dejlig god nattesøvn til mor, det er sgu vidunderligt!

MEN men men…. hvis amningen kører hos dig/Jer, så nyd det! Jeg syntes de der små øjeblikke når jeg ammede, hvor det bare var Lille B og jeg, det var fantastisk! Det giver en helt speciel følelse mellem mor og barn, det er hvertfald min erfaring.

Ammepatter og ammehår

Dog må jeg sige, til jer der har fået lov at beholde de flotte faste bryster efter amningen – TILLYKKE TIL JER! Her sidder jeg tilbage med et par små kedelige babser…. hænge-yver, som jeg kalder dem..
Hurra for push-up!
Sebastian sagde en dag “men skat, sådan så de altså også ud før”……….. ALDRIG har mine håndled siddet så løse! “Sådan sad de også før” må jeg da vær fri…. GU gjorde de ej!

For slet ikke at tale om ammehåret – hvad er det for noget? Jo det skal jeg sige jer! Det er simpelthen hele hårgrænsen der ligner at man har taget en barbermaskine og kørt hele vejen henover… Det ser skide smart ud nu, hvor det er ved at vokse ud. Totalt kikset. Små fimrehår der ikke er lange nok til at komme med i hestehalen eller knolden. Jeg ved ikke hvad det ligner.

Tak fordi i læste med om amning og flaske til baby..

Følg gerne med på Instagram: Ceciliakoudal

Please follow and like us:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *