Seneste indlæg

Første jul ved svigerfamilien..

Første jul ved svigerfamilen

I år er det første gang jeg skal være væk fra min mor og resten af min familie juleaften, og skal i stedet tilbringe juleaften med min svigerfamilie. Puha.. Det bliver helt klart mega hårdt at undvære min mor juleaften. Det har altid bare været mig og min mor, selvom hun selvfølgelig har haft kærester gennem årene, så har det altid været mig og hende. Jeg har selvfølgelig også min lillebror, men han har været vant til at holde jul med min mor hvert 2. år. Indtil sidste år. Nu er han fast ved min mor.

Vi har besluttet at holde jul med Sebastians familie i år, fordi hans bror som bor i københavn med hans kæreste og børn, er hjemme i Jylland i år, derfor tænkte vi, at for at vi kunne holde jul med dem, så måtte det blive i år.

Det gør selvfølgelig et eller andet ved mig, at lille B’s første jul, bliver uden min familie. Vores juletraditioner, vores julemad osv. Men jeg er helt sikker på at vi alle nok skal få en helt fantastisk juleaften, jeg har en rigtig dejlig svigerfamilie, og jeg glæder mig så meget til at lille B skal opleve sin første jul. Selvom den bliver helt anderledes, end det jeg plejer.

Vores juletraditioner juleaften

Hver juleaften, har vi faktisk de samme traditioner.
Der bliver som regel spillet pakkeleg inden maden, og maden bliver der virkelig ikke sparet på. Vi snakker, and, gås, flæskesteg og medister – med ALT der hører til! Mums… Mormors andesovs, den er der sgu ingen der kan slå. Basta.

Nå.. Men pakkeleg bliver der spillet, og så spiser vi efter.
Den der får mandlen, bestemmer hvem der tager opvasken – og der bliver kæmpet om den mandel! 😀

Efter maden bliver opvasken taget og nogle får sig en kop kaffe, andre sidder og snakker. Men vi hygger os.

Inden der så skal danses om juletræet, skal alle forlade stuen, pånær min onkel og min mormor, de skal tænde lysene på juletræet. Og jeg kan godt sige jer, det er den mest fantastiske oplevelse, når alle kommer ind i stuen, helt stille, og ser juletræet med de levende lys og alle pakkerne under. Så smukt.

Så bliver der danset om juletræet, og vi slutter altid af med “Nu’ det jul igen” og vi render inde og ude, det er så sjovt!

Efter der er danset om juletræet, sætter alle sig ned, får en kop kaffe eller et glas vin – og så læser min mormor Juleevangeliet, og ikke én siger en lyd. Man lytter bare. Det er virkelig hyggeligt, og det giver mig altid en helt særlig følelse i kroppen. Jeg elsker juleaften og vores traditioner.

Når der så skal pakkes gaver op, så har vi altid gjort sådan at de mindste deler ud – det har dog ændret sig lidt de sidste par år.

Det tror jeg egentlig var vores juletraditioner, og jeg elsker hver og en. Jeg kan næsten ikke bære at jeg skal undvære dem.. Men jeg klarer det! Vi kommer stærkt tilbage næste år!

Please follow and like us:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *