Rejser

SKAL DU TIL THAILAND?

Rejse til Thailand?

Her er lidt om vores tur..

Vi rejste til Thailand i november 2016. Vi var afsted i 3 uger. Vi bestilte flybilletter gennem www.qatarairways.dk og enkelte overnatninger gennem www.momondo.dk. Vi valgte kun at booke enkelte overnatninger hjemmefra, fordi vi ville have så meget af det primitive med som overhovedet muligt. Så de resterende overnatninger bookede vi mens vi var i Thailand.

Vi fløj fra Kastrup Lufthavn og havde en mellemlanding i Abu Dhabi. Den samlede rejse tog omkring 12 timer. Vi landede i Bangkok hvor vi tog en taxa til en lille havn i Trat for at komme med en færge til Koh Chang. Da vi ankom til Koh Chang skulle vi finde en taxa for at komme til hotellet. Det blev så en af de taxaer hvor man sidder på ladet af bilen bagpå. Det var sent om aftenen, så der var helt mørkt, det eneste man kunne se var vejen og så kunne man høre lyde fra alverdens dyr i junglen. Vejene i Thailand er fuldstændig vanvittige, de skarpeste sving hvor der bliver dyttet af hver en bil der nærmer sig, så der ikke sker uheld – ikke super betryggende, men vi overlevede da 😀

Vi ankom et mega stort og flot hotel, Aiyapura Hotel, det kan klart anbefales! God service, dejlig mad og rigtig gode pools. Og så ligger det lige ud til havet!

Vi boede på Aiyapura et par dage, hvor vi så valgte at booke os ind på hotel i centrum af Koh Chang. Det var også rigtig lækkert. Det lå ud til en masse små butikker og gadekøkkener. Det lå også lige op af junglen, så der var aber på hver gadehjørne. Der ligger endda også en restaurant i centrum af Koh Chang som laver dansk mad! Så hvis man hurtigt begynder at savne rugbrød, leverpostej og frikadeller, så er det Koh Chang man skal tage til!

Der er også den hyggeligste promenade på Koh Chang, hvor alle restauranterne om aftenen, sætter stole og borde ud i vandkanten, rigtig hyggeligt og romantisk.

Vi havde hjemmefra booket en lille bungalow på øen Koh Kut, og der er det virkelig så primitivt det kan blive! Man f.eks skal komme det brugte toiletpapir i en fin lille spand, som så bliver tømt dagen efter… hvis man er heldig! Der er ingen aircondition, og du har junglen og alle dyrelydende både bag hytten og under hytten! Så husk at lukke døren 😀

Jeg skal nok lige huske at sige – hvis man kun vil dase på stranden med en god bog og ikke har det vilde behov for at komme ud og se noget, så er det Koh Kut man skal tage til! Vi havde booket en uge på Koh Kut, det kunne vi dog hurtigt mærke at det var for lang tid…. Vi lejede en scooter en af dagene og kørte øen rundt, men andet er der vitterligt ikke at lave. Der hvor vi boede var der tilknyttet en lille restaurant, men den kan jeg absolut ikke anbefale! Personalet var simpelthen så uhøflige, servicen blev ikke fjernet fra bordene når folk havde spist, og personalet kunne ikke ét ord engelsk…. Men nabo hotellet derimod, føj et menukort! På den gode måde altså! De kunne saftsuseme deres kram. Dejlig mad og rigtig god service!

Efter et par dage på Koh Kut, bookede vi os ind på et hotel i Pattaya, FX Hotel Pattaya, hed det. Vi bookede gennem www.agoda.dk. Det var også et super lækkert hotel, det bliver vidst primært brugt som konference center, men det kan klart anbefales! Der var kort afstand til Pattaya centrum, som man bare SKAL se! Primært tager folk til Pattaya for at se eller opleve Walking Street, som er kendt for at være gaden med flest go-go-girls. Det var meget sjovt at se, man kan dog ikke gå mere end 5 meter af gangen før der kommer en mand med en flyer og spørger om man vil se “pussy-banana” eller “pussy-ping pong” 😀 Det takkede vi dog pænt nej tak til! Vi satte os ind på en bar og fik et par drinks. Der er liv i gaden må man sige.. I kan måske tænke Jomfru Ana gade i Aalborg, og gange det med 10.

Den Thailandske konge var død måneden inden vi ankom, og vi kunne tydeligt mærke at landet var meget berørte af det. Der var ofte fællessamling på gaderne og der blev sunget og tændt lys for kongen. Det var meget specielt af opleve, men fedt at få med!

Vi sluttede vores tur i Bangkok, hvor vi boede på Ibis Hotel. Det kan også klart anbefales! Det ligger meget centralt og hvis man er til shopping, ja så er Bangkok hvertfald stedet!

Taxaerne på de små øer, kaldes grisse-taxaer, fordi man sidder på ladet af bilen, men det er helt klart en oplevelse, man får set en masse og så sidder man i åben vind – hvilket jo er fantastisk i 40 graders varme!

I Bangkok er taxaerne ligesom herhjemme.

Ej at glemme at Thailand er MEGA billig! Og det er ALT der er billigt! Men man bliver faktisk alligevel lidt nærig, hvis man ved at en taxatur normalt ville koste hvad der svarer til 20 kroner, men de kræver det der ville svare til 50 kroner (som jo stadig er pisse billigt) så bliver man nærig, fordi man VED at det kan gøres endnu billigere 😀 det er faktisk lidt dårligt… Nå, men alle er ikke perfekte!

Vi var ude at se og opleve en masse, der kommer her en liste:

Konge Paladset – er et must!
Mangrove jungle – de er overalt.
Madame Tussauds – det er også meget sjovt.
Templer – så mange som muligt.
Diverse gadekøkkener – maden er altså bare bedre!
Lej en scooter på de små øer – så får man set meget mere.
Tag en tur i Tuk-Tuk – men hold jer for munden, bilerne oser rigtig meget.

Men hvertfald, Thailand kan klar anbefales! Det var en fed tur vi havde, vi nåede dog ikke på jungletur, det var så til min fordel – Sebastian ville gerne have været på jungletur, men jeg var simpelthen for bange for at støde på kæmpe edderkopper og slanger… Der er jeg altså mest til at ligge på stranden og blive brun.

Vi satser på at rejse til Thailand igen, når Bertram er lidt større tænker jeg, det er jo en lang tur og et vanvittigt varmt land. Men afsted igen, dét skal vi!

Jeg håber det jeg har skrevet, kan hjælper jer hvis I selv står og skal til Thailand.
Der kommer mere omkring rejser.

Følg gerne med på Instagram – Ceciliakoudal